Éppen az elmúlt időszak fájdalmas, kihívásokkal teli történésein merengtem, amikor megállt az órám. Megriadtam, mert a babona úgy tartja, ez egy közeli hozzátartozó halálát jelzi. Alapvetően nem vagyok babonás, de éreztem, hogy valami történt.

-Ki halt meg? - kérdeztem magamtól.

Rögtön felelt egy hang belülről: - Hát Te!

Hirtelen nem is tudtam, mit jelentsen ez, aztán belém hasított a felismerés. Énemnek az a része, aki a körülmények áldozatának tekintette magát, megszűnt létezni. Már nem ítéltem sem jónak, sem rossznak az eseményeket. Egyszerűen csak tudtam, hogy szükségem volt a tanításaikra. A szomorúság, félelmek és neheztelés helyett eltöltött a hála és valami lényem legmélyéből fakadó biztonságérzet, miszerint minden úgy van jól, ahogy van. Minden a javamat szolgálja és mindent ajándékba kaptam az Élettől - még ha nem is mindig tetszett a csomagolás. 

halalsprint

Meg kellett tapasztalnom az elmúlás fájdalmát ahhoz, hogy lelkem újjászülessen. Mindannyian kaptunk egy Élet nevű játszóteret, amely a fejlődésünkhöz szükséges tapasztalatokat biztosítja, és amiért hálával tartozunk. Minden megpróbáltatás azért következik be az életünkben, hogy megtanuljuk a játékszabályokat, hogy aztán létünk teljes és örömteli legyen. Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, de talán ez nem is annyira lényeges, mint azt sokan hisszük. Az életünk folyamatos változásban van, és ez adja meg az egész szépségét. Ha nem kapaszkodunk a jövőbe vetett elképzeléseinkbe, melyek a biztonság illúzióját keltik, megtanulunk szabadon áramolni az Élet folyóján. Megtanulunk a jelenben létezni és elfogadni azt, ami éppen van. Megéljük a létezésünket a maga teljességében.  Levesszük a szemellenzőt, és végre azt csináljuk, amiért idejöttünk. Tanulunk, fejlődünk és kiteljesedünk felesleges játszmák és kitérők, újra meg újra ismételt körök nélkül. Nincs több blokk, akadály és korlát. 

Minden pillanatban dönthetsz úgy, hogy a Lelked útját járod. Mi az, amire valójában vágysz? Mi az, ami valódi örömmel tölt el? Vesd le az álarcaid és minden félelmet, melyet csupán az egód hozott létre. Tudd, hogy minden lehetséges. Hagyd, hogy Lelked szabadon szárnyaljon! Hogyan? Azt majd Ő megmondja. Csak csendesítsd le az elméd, és meg fogod hallani az üzeneteit. Alig várja, hogy végre figyelj rá és meghallgasd. Minden kérdésedre megadja a választ. Hallgasd hát figyelmesen.